Eindelijk gelukt - Reisverslag uit Ascharina, Zwitserland van Mirte Os - WaarBenJij.nu Eindelijk gelukt - Reisverslag uit Ascharina, Zwitserland van Mirte Os - WaarBenJij.nu

Eindelijk gelukt

Door: Mirte

Blijf op de hoogte en volg Mirte

04 November 2007 | Zwitserland, Ascharina

Eindelijk het is me gelukt om iets op mijn site te zetten.

Voor de mensen die het nog niet wisten, ik ben au-pair in Ascharina, Zwitserland.
Ik ben hier alweer 14 maanden, jeetje de tijd vliegt echt voorbij.

Ik ben au-pair bij een nederlands gezin, het gezin woont nu 5 jaar in zwitserland. Het gezin bestaat uit papa Ludy, mama Anja en Tinze van 3,5 en Silke van net 1 jaar. En o ja, de hond, Roeth.

Ik ben hier begonnen om hier voor 1 jaar au-pair te zijn. Maar toen dat jaar voorbij was wilde ik nog niet weg, en het gezin wilde ook graag dat ik langer zo blijven. Daarom hebben we een verlenging aangevraagd. Eigenlijk kon dit niet, als nederlandse au-pair mag je maar 1 jaar in zwitserland blijven. Maar na heel wat brieven heen en weer is het uiteindelijk toch gelukt. Ik heb een vergunning om nog een jaar te blijven.
De eis was wel dat ik duitse les moet volgen, maar dat doen we dan maar. Dinsdag heb ik mijn eerste les, eens kijken of ik er nog iets van weet.

Voor mijn vorige Bewilligung (vergunning) moest ik ook duitse les volgen. Dit heb ik toen 6 maanden gedaan, 1 keer per week.
Nu moet ik dus weer beginnen met duitse les te volgen, gaat vast wel lukken.

Ik zal van af nu proberen af en toe wat op mijn site te zetten.

Groetjes Mirte

• 06 November 2007 - 03:35

Jamaica:

Hoi Mirte,

Leuk dat je nu ook een site heb. Ik zal proberen om er af en toe een reactie op te schrijven. Ik vind het zelf namelijk heel leuk om de reacties te lezen op mijn site, dus jij vindt dat vast ook wel van jouw site. Doe iedereen de groeten in Zwiserland. Nou ja iedereen, de mensen die ik ook ken, haha.

Succes op je Duitse les, maar dat gaat vast wel lukken.

Groetjes van Jamaica.

• 06 November 2007 - 15:55

Trees:

Hoi Mirte,
    wat leuk om het allemaal zo te lezen en te zien!
    Groetjes van ons allemaal,
    fam. Ras, Heikant

• 07 November 2007 - 15:39

Fam Van Zweeden:

Leuk hoor Mirte zo`n site!! Krijg je geen spijt van, ik heb een vriendin die dit doet in Australië. Nou je zusje is ook uitgevolgen naar India een paar weken geleden, het is wel stil hoor, hiernaast.. Hier gaat alles goed, behalve dat je vader toen wij op vakantie waren de hele beestenboel van ons voor het hek zag staan toen ie ze kwam voeren. De geiten hadden die dag dan ook goed huisgehouden in onze tuin!! Gelukkig heeft je vader alles snel gerepareerd (wat hebben we toch geluk met zo`n kinderboerderijbeheerder als buurman!!) Ikzelf ben met een studie begonnen als doktersassistente en dus weer volop aan de studie, het duurt nog wel een jaartje of twee voor dat ik klaar ben, maar ik vind het tot nu toe erg leuk om te doen.)Met de meiden en Ted gaat ook alles prima, we zijn alweer in voorbereiding op Sinterklaas, het is ook echt van dat saaie herfstweer buiten, regen, wind bah!!)Ik geloof warempel dat nu ik dit schrijf je vader het gras nog aan het maaien is. Nou ja dat zal ook wel voor het laatst zijn dit jaar. We hebben nog een zielig hondje thuis want Bas is vorige week geopereerd aan zijn klieren , die zaten verschrikkelijk te klieren...die zijn er dus nu uit en nu heeft ie een kale kont wat met dit weer erg koud is.

Nou Mirte het ga je goed, geniet van de leuke dingen, maar dat doe je vast wel....

Veel liefs,

De buurtjes